Kyläreittejä Nomadi-mobiilisovelluksella

Avoimet Kylät verkossa -tapahtuma  kesällä 2020 innosti yli 50 kylää luomaan Nomadi-mobiilisovellukseen kyläpolkuja ja ulkoilureittejä ja nostamaan kyläkohteitaan kartalle.

Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää maastossa polun ja sijaintisi sekä ilmoittaa, että huomaat kulkiessasi katsoa kyläkohteen tekstin, kuvan, videon tai muun sisällön. Tietokoneelta voit myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen.

Suomen Kylät ry on sopinut Citynomadi Oy:n kanssa, että verkostomme kyläyhdistykset saavat jatkossakin luoda Yhteisö (Community)-reittejä maksutta. Yhteisö-reittiin kuuluu oletuksena Open Street -karttapohja. Reitille saa maastokarttapohjan erillisellä maksulla. Vaihtoehtoisesti Citynomadi tarjoaa kyläyhdistyksille maksullisen Premium-reitin, joka sisältää mm. tilastoinnin, tuen 24/7, markkinoinnin, maastokartan vaihdon ja koulutukset. Maastokarttapohjan vaihtamisesta ja Premium-reittitarjouksesta saa lisätietoa järjestösihteeri Marianne Liitelältä (marianne.liitela@suomenkylat.fi, p. 045 887 1511).

HUOM! Kyläreittien tekijöitä pyydetään laittamaan reiteillensä tagit: KyläNomadi, VillageNomadi. Näin kaikki reitit nousevat KyläNomadi-svulle.

Linkit Avoimet Kylät verkossa -tapahtumaan tehtyihin KyläNomadi-reittien selainversioihin löydät täältä. Ja samat reitit löydät, kun lataat älylaitteeseesi ilmaisen Nomadi-sovelluksen (https://app.citynomadi.com/) ja laitat hakusanaksi KyläNomadi tai AvoimetKylät, muista katsoa sekä Premium-sivun että Yhteisö-sivun reitit.

Käyhän tutustumassa jo tehtynyihin reitteihin ja innostu luomaan reitti myös omalle kylällesi!

Koulutusta ja ohjeita:

Citynomadin ohjevideot reittien tekemisen eri vaiheisiin.

PDF-esitys aiheesta

Sopimuspohja maanomistajille yksityisalueen käyttämisestä.

Lisäksi reittien teosta kiinnostuneet voivat liittyä avoimeen Kylänomadien tekijät -facebook-ryhmään. Ryhmässä voi keskustella ja kysyä neuvoa muilta kyläreittien tekijöiltä.