Ajankohtaista

Korttelijaosto kutsuu sinut mukaan Stadin Lounas-REKO-tapahtumaan 28.5.2024

Tilaisuudet

Hei hyvän ja reilun lähiruoan ystävä!

Tunnetko REKO-lähiruokailmiön? Pääset nyt saamaan siitä maistiaisia Stadin Lounas-REKO-tapahtumassa

Lasipalatsin aukiolla Helsingissä tiistaina 28.5. klo 11.30–13.30. Tapahtuman Facebook-linkki.

REKO tulee sanoista rejäl konsumption eli reilu kulutus ja sen kehitti pedersöreläinen luomuviljelijä Thomas Snellman kumppaneineen jo vuonna 2013. REKO-renkaat toimivat itse organisoituen paikallisina Facebook-ryhminä, joita tuottajat ja kuluttajat ylläpitävät yhdessä. Niissä tilatut tuotteet noudetaan ja maksetaan yhteisessä jakelutapahtumassa. Siinä koko byrokratia!

REKOn pyhiä periaatteita ovat tuottajan ja kuluttajan suora kohtaaminen, lähiruoka, vastuullinen ja eettinen tuotanto sekä avoimuus ja yhteisöllisyys.

Pienille ruoantuottajille REKO tarjoaa matalaa kynnystä markkinoille ja uusien tuotteiden testauskanavaa – ja keskusliikkeitä parempaa katetta. Kuluttajille tarjolla on esimerkiksi luomulihaa ja villiä kalaa, satokauden vihanneksia ja yrttejä, mutta myös saman tien suuhun pantavia uunituoreita leivonnaisia, ja paljon muuta. Kaikki on tuottajan omin käsin ja kasvoin myymää, siksi priimaa!

REKO on myös suomalainen vienti-innovaatio, joka kasvaa maailmalla 14 maassa Australiaa myöten. Suomessa toimii noin 200 paikallista REKO-Facebook-ryhmää, joissa on yhteensä jopa 300 000 jäsentä. Helsingin asuinalueilla toimii 18 ryhmää. Voit lukea REKOsta lisää täältä: https://aitojamakuja.fi/reko/.

Stadin Lounas-REKO-tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen kylät ry:n korttelijaosto ja REKO Helsinki, kantakaupunki -Facebook-ryhmä ja se on osa Helsingin ruokaviikkoja. Tuomme maaseutua kaupunkiin suupala kerrallaan. Nähdään siis herkkujen äärellä! Lisätietoja tapahtumasta tarjoavat korttelijaoston

Tuula Saari

tuulasaari1@gmail.com

p. 050 597 0459

Pasi Mäenpää

pasi.maenpaa@helsinki.fi

p. 040 592 3933

REKO Helsinki, kantakaupunki ylläpitäjä

Ilkka Iijalainen

ilkka.iijalainen@gmail.com