Ajankohtaista

Nuorisojaosto haastaa kyläyhdistykset valitsemaan hallitukseen nuoren

Uutiset

Nuorisojaosto haastaa kyläyhdistykset valitsemaan hallitukseen nuoren

Yhdistysten syyskokoukset ovat jo kulman takana, joten Suomen Kylät ry:n nuorisojaosto haastaa kyläyhdistykset, nuorisoseurat ja muut vastaavat paikallisyhteisöjen yhdistykset valitsemaan hallitukseen nuoren tai nuoria!

Alle 30-vuotias kylänuori kannattaa valita hallitukseen yhdistystoiminnan jatkuvuuden kannalta. Nuorelle kannattaa antaa hallituksessa vastuuta, jotta hän oppii kokoustekniikkaa, tapahtumien järjestämistä, pöytäkirjan tarkastamista ja kirjoittamista sekä oppimaan kylän ja kyläyhdistyksen perinteistä ja historiasta. Lisäksi kyläyhdistyksen tilaisuuksista ja talkoista tulee nuorille kyläläisille houkuttelevampia ja saavutettavampia, kun hallituksen nuori jäsen on kertomassa nuorten mielipiteen tai näkökulman asiaan. Kylänuorilta voi löytyä toimivia ideoita toiminnan kehittämiseen tai sellaisia taitoja, joita ei yhdistyksessä vielä ole, joten nuoren nimittäminen hallitukseen on vain mahdollisuuksia täynnä!

Potentiaalisia kylänuoria hallitukseen löytyy muun muassa

  • Oppilas- ja opiskelijakunnan hallitukset
  • 4H-yhdistys
  • Isoset ja seurakuntanuoret
  • Partiolaiset
  • Nuorisovaltuutetut
  • Metsästysseurat ja
  • Urheiluseurat

Ottaako teidän kylä ja kyläyhdistys haasteen vastaan? Halutessanne voitte jakaa Instagramissa kuvan tuoreesta hallituksesta, jossa nuori on mukana tai kuvan juuri valitusta hallituksen nuorisojäsenestä ja merkitä kuvaan @suomenkyliennuoret. Jaamme omalla Instagram-tilillämme haasteessa onnistuneita yhdistyksiä!

Jos yhdistyksellä ei ole Instagram-tiliä, voi kuvan lähettää nuorisojaostolle myös sähköpostilla nuoret.suomenkylat@gmail.com. Haaste on käynnissä vuoden 2022 loppuun asti.

Kuva: Anssi Ketonen