Avoimet Kylät

Avoimet Kylät -päivä

Kesäkuun toisena lauantaina kylät kutsuvat sinut kylään!

Avoimet Kylät -päivä on Suomen suurin kylätapahtuma!

Oletko valmis kokemaan unohtumattoman päivän täynnä paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisia elämyksiä? Avoimet Kylät -päivä kutsuu sinut mukaan valtakunnalliseen juhlaan, joka järjestetään 8.6.2024 valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa!
 
Luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä, kun yli 150 000 innokasta kylämatkailijaa valtaa kylät ympäri Suomen. Tapahtuma tuo sadat kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi, sillä päivä on täynnä kylien lumoa ja elämää. Päivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä lähelle kyläelämää ja suomalaista maaseutua. Tavoitteena on nostaa kylät matkailukohteiksi ja sekä rohkaista uusia asukkaita löytämään kodin kylien sydämestä.
 
Haluamme sinut mukaan osallistumaan, tutustumaan ja nauttimaan kylien tarjoamasta monipuolisesta ohjelmasta, joka sisältää perinteisten pihakirppisten lisäksi paikallisia herkkuja ja monenlaisia aktiviteetteja kyläbingosta kyläralliin.
 
Päivä on tarkoitettu kaikille kyläyhdistyksien tai vastaavien yhdistysten järjestämille tapahtumille. Tapahtumaan ilmoittautuminen on helppoa ja maksutonta. Ilmoittautuminen on auki 1.3.-12.5.2024.
 
Tapahtuman löydät somesta aihetunnisteilla:
#avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä
 
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset yhdistykset, kylät, Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät.
 
 
 

Vuoden 2023 Avoimet Kylät -päivä keräsi 630 tapahtumaa kartalla!

Alla olevassa kartassa on nähtävillä vuoden 2023 tapahtumat.

Zoomaa karttaa lähemmäksi nähdäksesi kohteet kylillä. Klikkaa karttamerkkiä ja saat tapahtumasta tietoa. Tapahtuman inforuudun Lue lisää -kohdasta pääset näkemään kaikki kyseisen tapahtuman tiedot. Kartan lataaminen kestää hiukan, jotta kaikki kohteet tulevat näkyviin.

Kyläkaupat kartalla!

Suomen maaseutualueilla toimii edelleen 190 kyläkauppaa. Kyläkauppa on kylän sydän ja vahvasti mukana asukkaidensa arjessa. Satunnaisille ohikulkijoille ja matkailijoille asiointi kyläkaupassa voi olla ihan omanlainen elämys!

Kaupalla osataan myös vinkata turisteille kylän salaiset helmet. Bongaa kartalta kyläkauppa ja poikkea käymään!