Materiaalipankki

Yhdistystoimijan materiaalipankki

Oletko sinä paikallistoimija? Hienoa, tämä on sinulle!
Tältä sivulta löydät oppaita ja ja muita hyödyllisiä materiaaleja kyläyhdistyksen tai muun paikallisyhdistyksen toimintaan – tai vaikka perustamiseen!

Yhdistysavaimen palvelut kyläyhdistyksille

Suomen Kylät ry:n verkoston jäsenyhdistykset (maakunnallisten kyläyhdistysten jäsenyhdistykset) saavat etuja Yhdistysavaimen palveluista (nettisivut ja jäsenrekisteri).

Yhdistysavaimen kautta saa tehtyä sekä helpot ja ilmaiset perussivut että maksulliset, monipuolisemmat ja laajemmat sivut monenlaisiin tarpeisiin. Yhdistysavaimen nettisivueditori on erittäin helppokäyttöinen ja valmiita perusmallipohjia on paljon.

Kyläyhdistykset saavat Yhdistysavaimen listahinnoista 25 %:n alennuksen Suomen Kylien lomaketta käytettäessä. On myös mahdollista ottaa käyttöön  ilmainen 5 sivua ja jäsenrekisterin sisältävä Yhdistysavaimen perusversio. Palvelu sisältää myös jäsenrekisterin ja siihen liittyen mm. sähköiset jäsenkortit, sähköpostitiedotteet, laskutuksen, kulukorvaukset ym.

Vanhan nettisivuosoitteen / uuden oman nettisivuosoitteen saa halutessaan yhdistettyä Yhdistysavaimen nettisivuihin. Tai voitte ottaa käyttöönne aivan uuden osoitteen.

Koulutusvideo Yhdistysavaimesta löytyy täältä.

Mitä tehdä, jos olette jo Yhdistysavaimen asiakkaita, mutta haluaisitte Suomen Kylien etuhinnan käyttöönne?

 • Etuhinnat tarjotaan myös niille jäsenyhdistyksille, jotka jo nyt käyttävät Yhdistysavainta.
 • Jos yhdistyksellä on maksullinen versio käytössä, alennetun hinnan saa seuraavalla laskutusjaksolla käyttöönsä (1.1. alkaen).
 • Tämä edellyttää sitä, että yhdistys on yhteydessä Yhdistysavaimen asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@yhdistysavain.fi) ja ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen, että on Suomen Kylien jäsenyhdistys, niin siirrämme sivuston tämän sopimuksen piiriin.
 • Jos yhdistyksellä on Yhdistysavaimen ilmaisversio käytössä, toimitaan samaan tapaan eli yhdistys voi olla yhteydessä Yhdistysavaimen asiakaspalveluun, niin nettisivusto siirretään kylien etusopimuksen piiriin. Tämä on tärkeää tehdä ennen kuin laajentaa maksulliseen versioon, jotta lasku lähtee oikealla hinnoittelulla.

Asiakaspalvelun tarjoaa Yhdistysavain.
Tutustu tarkemmin www.yhdistysavain.fi

Kyläyhdistyksen perustaminen ja säännöt

Kyläyhdistyksen ennakkotarkastetut mallisäännöt
Huom! Mallisääntöjen ennakkotarkistus ei ole enää voimassa. Emme uusi ennakkotarkistusta, mutta sääntöjä voi käyttää mallina. Lisää mallipohjia löytyy PRH:n sivuilta.
PRH (Patentti- ja rekisterihallitus): yhdistyksen perustaminen, muutokset ja säännöt

Maaseudun Sivistysliiton materiaalit kylien kehittämiseen:

Suomen Kylät ry on Maaseudun Sivistysliiton jäsen. Kyläyhdistykset voivat hakea toimintaansa MSL:n kurssi- ja luentotukea – katso ohjeet alta tai lue lisää MSL:n sivuilta!

MSL:n Verkko-opistosta löydät lisätietoa yhdistyslain muutoksista ja niiden vaikutuksista yhdistystoimintaan. Voit myös kuunnella lakimies Reijo Petrellin ja Antskogin kyläseura ry:n puheenjohtaja Marja Saleniuksen keskustelun kevennetyn kirjanpidon mahdollisuuksista.

Ohje MSL:n kurssituen hakemiseen kylätoimijoille

 

Ylpeydellä kylästä -tuotteet

Ylpeydellä kylästä -kampanjan tekstiileitä (T-paidat, hupparit ja kangaskassit) voit ostaa Mainostalo dprintin verkkokaupasta. Kaikki tuotteet on tilattavissa myös oman kylän nimellä!
Ylpeydellä kylästä -logot löytyy täältä.

Oppaita ja ohjeita kyläyhdistyksen toimintaan

Kyläkummit

 • Opas kyläkummitoiminnasta. Oppaasta löytyy selkeät askelmerkit toiminnan käynnistämiseen sekä vinkkejä toiminnan sisällöstä. Sen avulla kyläkummi, kylä tai kunta voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Opas PDF-tiedostona.

Kylätoiminnan visuaalisen ilmeen elementit

 • Kuvapankki
  Suomen Kylät ry:n ja maakunnallisten kyläyhdistysten logot löydät täältä

  Suomen Kylät ry:n kuvapankin kuvat ovat paikallistoimijoiden ja median käytettävissä ja sijaitsevat

  Flickr-kuvapalvelussa.

  Kuvat ovat vapaasti käytettävissä paikalliskehittämisestä kertovaan, ei-kaupalliseen viestintään. Mainitse kuvan käytön yhteydessä Suomen Kylät ry ja kuvaajan nimi, jos se on ilmoitettu.

  Lataa kuva käyttöösi Flickr-kuvapalvelusta seuraavasti:

  1. Kuvat on jaoteltu aiheen mukaan albumeittain (Albums). Yllä oleva linkki vie suoraan albuminäkymään.
  2. Klikkaa ensin alubumiin ja sitten yksittäistä kuvaa, jolloin se aukeaa ruudulle isona.
  3. Kuvan oikeassa alalaidassa on kuvakkeita, joista alaspäin nuolta painamalla saat kuvan ladattua. Voit samalla valita tarvitsemasi kuvakoon.

  Jos kuvista on kysyttävää tai Flickr-kuvapalvelun kanssa ongelmia, voit olla yhteydessä Suomen Kylien viestintäpäällikköön. Myös painolaatuiset pdf-versiot logoista ovat saatavilla pyydettäessä.