Maalle asumaan

Löydä luontosi.

Näetkö itsesi istumassa punamullalla maalatun mummonmökin portailla, linnunlaulusta ja aamukahvista nauttien? Vai onko haaveissasi itse rakennettu talo sinisenä kimmeltävän järven rannalla? Voi myös olla, että mielessäsi on jo pitkän aikaa kutkuttanut ajatus paluusta juurille.

Tutustu, ihastu ja tule kylään!

Oli unelmasi sitten pieni pirtti metsän keskellä kaukana naapureista tai moderni koti vireässä kyläkeskuksessa, maaseudulla ja kylissä on mistä valita! Suomen yli 4000 kylää toivottavat sinut tervetulleeksi kylään: käymään, kokeilemaan, elämään, kokemaan ja löytämään oman sielunmaisemasi.

Tämä sivusto auttaa sinua löytämään oman paikkasi maalla ja juuri sen kylän, talon, tontin tai paikan, joka saa sydämesi sykkimään.

Haaveiletko kesälampaista?

Haaveena kesälampaat tai pieni kanala omalle pihalle? Mitä kaikkea eläintenpito vaatii? Videolla maallemuuttoasiamies Johanna haastattelee Marja Virtasta, jonka pihamaalla tepastelee kolme kesälammasta. #suomenkylät #kesälampaat #lampola

TERVETULOA KYLILLE ASUMAAN, LÄHIMATKAILEMAAN JA VIIHTYMÄÄN!

Kylälle asumaan –illat tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin.

Kylän asukkaat ja aktiivit kertovat, millainen paikka heidän kotikylänsä on asua ja elää sekä esittelevät kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat heidät viihtymään kylällä.

Kylien esityksiä pääset katsomaan tallenteina. Tallenteiden sisältämät esitykset löytyvät videokuvakkeiden alta myös PDF-muotoisina.