Vaikuttajatapaamiset

Suomen Kylät ry vaikuttajatapaamiset
(päivitetty 6.10.2023)

Suomen Kylät ry on maaseutu- ja monipaikkaisuusasioiden eduntekijä, joka nostaa esiin kylien roolia, monipaikkaisuuden merkitystä ja Leader-ryhmien vaikuttavuutta. Puolustamme kyliä, kortteleita ja lähidemokratiaa. 
 
Vaikuttamistyötä tehdään osallistaen ja avoimesti. Vaikutamme niiden teemojen puolesta, jotka on porukalla päätettyjä: eduskuntavaaliohjelman, Paikallisen kehittämisen ohjelman ja hyväksyttyjen vaaliohjelmien mukaisesti. Tarjoamme päättäjille tietoa. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen tueksi vahvistamme kylien yhteyttä eduskuntaan, ministeriöihin ja valtakunnallisiin järjestöihin.   
 
Suomen Kylät ry sitoutuu avoimuuteen ja on ottanut käyttöön vaikuttamisrekisterin 26.8.2022 hallituksen kokouksen mukaisesti.  
 
Työntekijöiden ja puheenjohtajiston vaikuttajatapaamiset julkaistaan nettisivuilla. Listaamme kansanedustajien, ministerien ja heidän avustajiensa, valtion virkamiesten sekä puolueissa merkittävissä tehtävissä toimivien kanssa käydyt vaikuttajatapaamiset. Kirjaamme tapaamislistaan myös ministeriöiden ja eduskunnan viralliset kuulemiset. Työryhmien tavanomaisiin kokouksiin liittyviä virkamiesten tai poliitikkojen tapaamisia ei listata erikseen. 
 

 

VAIKUTTAJATAPAAMISET 2023:

17.1. Koivisto: Järjestöjohdon foorumi, useita valtiosihteereitä.

13.2. Koivisto: Elinkeinoministeri Lintilä, Itä-Suomen vision seminaari, puhujana ja tapaaminen

16.2. Koivisto: Keskustan eduskuntaryhmässä tietoisku CAP-ohjelma, kylätoiminta ja maallemuutto

14.3. Koivisto ja Teuri: Strasbourgissa europarlamentaarikot Pietikäinen, Pekkarinen, Katainen, Torvalds, Niinistö, Kumpula-Natri ja erityisavustajia

16.3. SK-tiimi ja hallitus: Eläköön maaseutu! -foorumin eduskuntavaalipaneelissa kansanedustajia.

5.5. Koivisto, Ketonen, Siirilä: Säätytalon edessä Kylämummojen tempaus: hallituksen muodostaja Petteri Orpo. Useita kansanedustajia ja hallitusohjelmaneuvottelijoita.

12.5. Koivisto: valtiovarainministeri Saarikko tapaaminen, ajankohtaiset asiat aluepolitiikasta.

27.5. Koivisto, Niilivuo ja Ketonen: SuomiAreenassa useita kansanedustajia. Paneelikeskustelussa meppi Ville Niinistö ja edustaja Hilkka Kemppi.

24.8. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin kabinetin erityisavustajat ja kansliapäällikkö Husu-Kallio. CAP-leikkaukset ja kylätoiminnan valtionapu.

1.9. Koko tiimi ja puheenjohtajisto: KyläAreenassa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja kansanedustaja Olga Oinas-Panuma.

3.9. Koivisto: Kansanedustaja Antti Kurvinen, maallemuuton edistäminen ja paneelikeskustelu teemasta Kauhajoen Ruokamessuilla.

13.9. Koivisto: Kuntamarkkinat, useita kansanedustajia.

15.9. Koivisto: Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso Pyhätunturilla Pelkosenniemellä. Keskustelu liikkuvista kyläpalvelubusseista ja budjettiriihestä, valtion budjetti 2024.

27.9. Koivisto ja Walls: CAP-ohjelman leikkaukset, Leader-ryhmien rahoitus. Europarlamentaarikko Elsi Katainen.

 

4.10. Koivisto, TEM: kaupunkipolitiikan foorumi, kunta- ja alueministeri Ikonen, kansanedustaja Joakim Strand, kansanedustaja Pekka Haavisto

VAIKUTTAJATAPAAMISET 2022:
 
16.12. Koivisto: Europarlamentaarikot Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen. Teema: EU:n ajankohtaiset maaseutuasiat.  
 
15.12. Koivisto: Vihdeiden eduskuntaryhmän avustajia, kansanedustaja Hanna Holopainen (vihr.) Teema: kyläkoulut, liikkuvat palvelut, luontotalkoot, monipaikkaisuus.  
 
13.12. Ketonen: MTK:n iltatilaisuus, kansanedustajat Jouni Ovasta ja Juha Pylväs.  
 
10.12. Aunola: Opetusministeri Li Andersson, Riikka Pukka (ps.) keskusteluja kyläkouluista ja kyläkehittämisestä Ylivieskassa toritapaamisissa 

24.11. Koko tiimi ja puheenjohtajisto: Kyläglögeillä puhujana maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.  
 
23.11. Koskinen: Opetusministeri Li Andersson, kyläkoulujen pelastuspaketti.  

23.11. Koko tiimi: Osaajapula-seminaari eduskunnan pikkuparlamentissa. Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, kansanedustajat Katja Hänninen, Lulu Ranne, Johanna Ojala-Niemelä, Arto Pirttilahti ja Timo Heinonen.  
 
19.11. Koivisto: SDP:n puolevaltuustossa esiteltiin liikkuvaa kyläpalvelubussia kansanedustajille ja aluevaltuutetuille yhdessä Eksoten kanssa. Tapaamisia: Pääministeri Sanna Marin, kylien eduskuntavaaliteemat. Liikenneministeri Timo Harakka ja erityisavustajat. Teema: maaseudun tiestön rahoitus ja maaseudun julkinen liikenne. Kuntaministeri Paatero, tema: liikkuvat palvelut ja monipaikkaisuus.  
 
17.11. Koivisto: TEM:n valtiosihteeri Ann-Mari Kemell ja OKM:n valtiosihteeri Tuomo Puumala. Teema: Kylätalojen energialaskut ja seuraintaloasiainneuvottelukunnan määrärahat 2023.  

16.11. Niilivuo; Maaseutuasumisen tulevaisuus -paneelikeskustelun juonto (Landemia-hankkeen kutsusta): paneelissa kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) ja Paula Risikko (kok.). Teemoina etätyö maaseudulla, tulevaisuus ja nuoret sekä monipaikkaisuus. 
 
15.11. Hanhijärvi ja Koivisto: Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, Maaseutupolitiikan neuvosto. 
 
12.11. Koivisto: Perussuomalaisen eduskuntaryhmän Teams-tapaaminen. Kansanedustajat Linden ja Laaksonen, eduskunta-avustajia. Teemoina kyläkoulut, alueellinen opintolainahyvitys ja kylätiestön määrärahat.  
 
12.11. Aunola: WaloaWarjakasta – kansanedustajapaneeli ja keskustelut kyläverkostosta kansanedustajat Pekka Aittakumpu (kesk), Jenna Simula (ps), Jenni Pitko (vihr), Raimo Piirainen ja Oulun kaupunginvaltuuston pj Juha Hänninen 
 
11.11. Koivisto: eduskunnassa vierailu, kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) – kylätoiminnan valtionavun tilanne, kylätiet ja kyläkoulut.  
 
10.11. Koivisto: kansanedustaja ja parlamentaarisen harvaan asutun maaseudun työryhmän puheenjohtaja Hanna Huttunen, monipaikkaisuudesta keskustelu (kesk.)  
 
10.11. Koivisto: tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, alueellisen opintolainahyvityksen kokeilu, kylänuorten terveisiä  
 
10.11. Koivisto: valtiovarainministeri Saarikko, Suomen Kylien yleiset asiat ja maaseutupolitiikka 
 
7.11. Aunola: Pohjois-Pohjanmaan Maakuntapäivät – keskustelu kyläverkostoista kansanedustajat Mari-Leena Talvitie (kok.), Janne Heikkinen (kok.)  
 
28.10. Koivisto: maa- ja metsätalousministeri Kurvinen, kylien kuulumisia  

17.10. Walls: kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, SDP: Suomen Kylien eduskuntavaaliteemat ja Leader-toiminta kaupungeissa. 

 
12.10. Koivisto: eduskunnassa, maa- ja metsätalousvaliokunnan kuuleminen ja Suomen Kylät ry:n lausunnot Leader-asioihin ja uusi ohjelmakausi. Mukana koko valiokunta eli 15 kansanedustajaa.  
 
7.10. VPJ Aunola ja Koivisto: Kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) erityisavustaja Sofia Nevalainen, tapaaminen valtiovarainministeriössä monipaikkaisuudesta ja liikkuvista palveluista.  
 
6.10. VPJ Aunola ja Koivisto: Eduskunnan kylätoimintaverkoston tapaaminen: edustajat Lulu (ps.), Kalmari (kesk.), Hänninen (vas.) Kettunen (kesk.) Kiljunen (sd.), Kinnunen (kesk.), Ojala-Niemelä (sd.), Pirttilahti (kesk.) poliittinen avustaja Jallow (sd.) ja eduskunta-avustajia. Teemat: alueellinen opintolainahyvitys, kylätiet ja eduskuntavaaliohjelman esittely. Osaajapula-seminaarin suunnittelu. 
 
4.10. PJ Koskinen ja Koivisto: Maaseutupolitiikan neuvoston kokous, puheenjohtajana maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.  
 
2.10. Koivisto ja Ketonen: Maaseutugaalassa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen kanssa, Suomen Kylien eduskuntavaaliohjelman luovutus ja esittely ministerille.  
 
13.9. Koivisto ja Smedslund: Euroopan maaseutuparlamentti, MMM:n ja EU-komission virkamiehiä, Ruotsin kansanedustaja Magnus Ek (Centernpartiet) 
 
2.9. Koivisto ja Walls: MMM:n maaseudun kehittäjätiimin tapaaminen, kymmenen virkamiestä, teemoina kylien kehittämisen asiat ja yhteistyökuviot.  
 
27.8. Koko tiimi: Saimaa Lokaali-tapahtumassa puhujina MMM:n kansliapäällikkö Husu-Kallio ja kansanedustajat Holopainen (viht.) ja Kopra (kok.)