Avoimet Kylät

SADAT KYLÄT KUTSUVAT SINUT KYLÄÄN!

Avoimet Kylät on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Tapahtumapäivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhditykset ja aktiivit.

Avoimet Kylät -päivä on Suomen suurin kylätapahtuma

Avoimet kylät -päivä järjestetään 10.6.2023 valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Tapahtuman markkinoinnissa käytetään aihetunnisteita: #avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä

 

 

Järjestäjän infotilaisuudet ja koulutukset 2023

Suomen Kylät järjestää etänä tapahtumaan liittyviä infotilaisuuksia kevään aikana tapahtumien järjestäjille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi osallistua vapaasti, mikäli harkitsette Avoimet Kylät -päivään mukaan tulemista. Kaikki tilaisuudet järjestetään Teamsilla etäyhteyksillä ja näihin on helppo osallistua. Ilmoittautumislinkki tulee tälle sivulle ja jokaiseen tilaisuuteen ilmoittaudutaan erikseen. Lisäksi uutena kokeiluna vuodelle 2023 teemme ohjevideon, joka on katsottavissa paikka- ja aikariippumattomasti.

Helmikuu
Infotilaisuus 28.2.2023 klo 17.30–18.30
Kerrotaan tämän vuoden tapahtumasta, ilmoittautumisesta ja tulevista koulutuksista.
Ilmoittaudu tästä!

Huhtikuu
Info- ja koulutustilaisuus 5.4.2023 klo 17.30–19.30
Tapahtumien järjestäminen ja luvat

Toukokuu
Info- ja koulutustilaisuus 3.5.2023 klo 17.30–19.30
Tapahtuman viestintä ja markkinointi. Miten omaa tapahtumaa voisi markkinoida ja kenelle?

Materiaalit

Kaikki Avoimet Kylät päivän materiaalit ovat tapahtumaan osallistuvien kylien vapaassa käytössä. Alla on logot ja valmis somekuva, jota voit käyttää omassa viestinnässä. Voit esimerkiksi kertoa, että teidän yhdistys on mukana Avoimet Kylät -päivässä 10. kesäkuuta, lämpimästi tervetuloa tutustumaan meidän kylään!

Alla olevat kuvat voit ladata omalle koneellesi. Logokuvat ovat PNG-muodossa ja niitä voi käyttää esimerkiksi Canva-ohjelmalla, mikäli teet mainoksen omasta tapahtumastanne lehteen tai someen.