Tapahtumat

KyläAreena Salo

Tapahtuma alkaa: 31.8.2023,

Tapahtuma päättyy: 1.9.2023,

Järjestäjä: Suomen Kylät ry, Ykkösakseli ry ja Varsinais-Suomen Kylät ry

KyläAreena on paikalliskehittäjien kohtaamispaikka ja tapahtuma

KyläAreena on vuosittainen tapahtuma, joka kerää paikallistoimijat yhteen. KyläAreena on kohtaamisia, keskusteluita ja innostavia ideoita maaseudun ja kylien kehittämiseksi. Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään Salossa Lehmirannan lomakeskuksessa torstaista 31.8.- perjantaihin 1.9. Luvassa mielenkiintoinen tapahtuma, joka kerää toistasataa paikalliskehittäjää Saloon. Tapatumassa on kyläkehittäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita, maaseudun kehittäjiä, viestijöitä, päättäjiä ja poliitikkoja. KyläAreena sisältää työpajoja, tutustumisretkiä, luentoja, koulutusta, verkostoitumista ja kyläjuhlat.

Kyläjuhlassa palkitaan muun muassa ansioituneita paikallistoimijoita ja Suomen Vuoden Kylä. Tapahtuma antaa osallistujalle verkostoja, ideoita ja koulutusta. Ilmoittautuminen avataan toukokuussa 2023.

KyläAreena – uusi keskustelutapahtuma rikkoo kuplia, tuo uusinta tietoa kylistä kortteleihin ja haastaa suomalaisia keskustelemaan maaseudun, kylien ja kortteleiden mahdollisuuksista. KyläAreenassa keskustellaan talkookulttuurin merkityksestä, maaseudun elinvoimasta ja kuulemme seuraavan sukupolven ajatuksia siitä, miltä tulevaisuuden suomalainen maaseutu näyttää.

Tapahtumalla on jo pitkät perinteet ja aiemmin se on järjestetty nimellä Lokaali.