Ajankohtaista

Turvallisuusseminaari 1.3.klo 9.00-11.30

Tilaisuudet

Kyläturvallisuus 2025 -hankkeen päätösseminaari 1.3.2023

Häiriötilanteisiin varautuminen, aktiivinen toiminta ja yhteisöllisyys tukevat kansalaisten henkistä kriisinkestävyyttä. Turvallisuuden tunne on osa hyvinvointia ja osallisuuden ja yhteisöllisyyden merkitys korostuu kriisi- ja häiriötilanteissa. Paikalliset yhteisöt ovat lähellä ihmistä ja niiden tunnistaminen ja tunnustaminen turvallisuustoimijoina osana kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamallia on tärkeätä yhteiskunnan resilienssin, yhdenvertaisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmilta.

Kenelle turvallisuus kuuluu? Mikä on turvallisuuden rooli hyvinvointialueiden toiminnassa? Miten ketju saadaan ehjäksi perille asti? Onko oikea kysymys mistä resurssit vaiko mikä on tekemättömyyden kustannus?

Mm. näistä aiheista keskustellaan Suomen Kylien järjestämässä turvallisuusseminaarissa. Tilaisuus toteutetaan 1.3.2023 klo 9:00-11:30 Kuntatalolla (Toinen linja 14, 00530 Helsinki). Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua paikan päällä sekä KuntaTV:n Live-lähetyksen kautta. Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevan linkin kautta.

Ohjelma:

8.30    Ilmoittautuminen ja tulokahvit Kuntatalolla tilaisuuteen osallistuville

9.00    Avaussanat ja kaksi esimerkkiä käytännön toiminnasta kentällä. Avaaja ja alustajat:

Paneelikeskustelun (klo 10.00 alkaen)  moderaattorina toimii Suomen Kylien puheenjohtaja Jari Koskinen ja panelisteina toimivat:

  • strategiapäällikkö Ari Evwaraye, SM
  • kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, MMM
  • osastopäällikkö ja SOTE-johtoryhmän puheenjohtaja Kari Hakari, STM
  • puheenjohtaja Maria-Kaisa Aula, Keski-Suomen Hyvinvointialue
  • terveysjohtaja Miia Palo, Lapin Hyvinvointialue
  • toimitusjohtaja Minna Karhunen, Kuntaliitto

Ilmoittaudu maksuttomaan seminaariin tästä linkistä. Samalla lomakkeella ilmoittaudutaan seminaariin ja Kunta TV:n striimiin.

Lisätietoa linkistä:

www.suomenkylat.fi/turvallisuusseminaari