Ajankohtaista

Suomen Kylät ry:n tiedote 20.3.2020

Uutiset

SUOMEN KYLÄT RY:N TIEDOTE 20.3.2020

Suomen Kylät ry peruu fyysistä läsnäoloa edellyttävät kevään 2020 tapahtumat toukokuun loppuun saakka koronavirustartuntavaaran vuoksi. Kevätkauden kokoukset siirretään mahdollisuuksien mukaan pidettäväksi verkkokokouksina. Suomen Kylien kevätkokouksen pitäminen Hotel Arthurissa 27.4. on peruttu ja tilaisuus järjestettäneen näillä näkymin etäkokouksena. Kylätoiminnan koulutus- ja neuvottelupäivät 13.-14.5. Tampereella perutaan ja tapahtuma toteutettaneen soveltuvilta osin etänä.

Avoimet Kylät -tapahtuman järjestelyjä jatketaan nykytiedon mukaan normaalisti ja tilannetta arvioidaan jatkuvasti. Suomen Kylät tiedottaa Avoimet Kylät -tapahtuman järjestämiseen liittyvistä asioista, kun tiedetään kesäkuun tapahtumien tilanne.

Suomen Kylät ry seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä sekä toimii omalta osaltaan viruksen leviämistä ehkäisevästi. Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja valtioneuvoston ohjeita. THL:n mukaan paras tapa ehkäistä koronavirustartuntoja on hyvä käsihygienia. Pese kädet huolellisesti vedellä ja saippualla. Myös käsihuuhdetta voi käyttää. Vältä tarpeetonta kasvojen alueen koskettamista.  Uusi koronavirus tarttuu tämänhetkisen tiedon mukaan tehokkaimmin pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa.

Suomen Kylät ry vetoaa kaikkiin paikallistoimijoihin, että yhteisöinä ja yksilöinä pitäisimme huolta erityisesti ikäihmisten hyvinvoinnista ja terveydestä kriisin aikana. Voimme itse kukin tarjota heille vapaaehtoista asiointiapua mm. kaupassa ja apteekissa käymiseen, mikä osaltaan vähentää riskiryhmien liikkumisen tarvetta ja altistumisvaaraa. Muistamme heitä avustaessamme luonnollisesti myös suosituksen pitää huolta turvaetäisyyksistä.

 

Suomen Kylät ry