Ajankohtaista

Avoimet Kylät –tapahtuma toteutetaan digitaalisesti verkossa 12. kesäkuuta

Uutiset

Tilaisuudet

Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta 2021 ja tapahtuma toteutetaan verkossa!

Käytännössä Avoimet Kylät -päivä toteutetaan verkkotapahtumana. Tapahtumassa kylät saavat esitellä vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä, asuinalueita ja asuntoja.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Julkaisuja voi tehdä myös ennakkoon, mikäli tapahtumapäivänä julkaisu ei onnistu. Tärkeintä on käyttää julkaisuissa tunnisteita #avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan, jotta tapahtumajulkaisut löytyvät helposti somessa. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille! Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

Samana päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa tehdään yhteistyötä.

#avoimetkylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan