Ajankohtaista

Kirjoita kyläilystä – osallistu kilpailuun!

Uutiset

Kyläillään on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu kyläilemisestä. Kilpailuun voi osallistua tosipohjaisella tai kaunokirjallisella tekstillä ikimuistoisesta kyläreissusta tai kyläilijöistä – pääpalkintona jaetaan 5000 euroa. Kilpailutöiden vastaanottoaika on 1.11.2018–28.2.2019.

Kyläillään! -kilpailu kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot ja -kokemukset. Vierailut ystävien kodissa tai mökillä ovat tärkeä osa monen suomalaisen elämää. Kyläillään sukulaisissa, naapureissa, ystävillä tai vieraillaan hoitokodissa. Toisaalta perinteinen kyläily on vähentynyt, kun elämä on kiireistä ja tuttuja tavataan yhä useammin sosiaalisessa mediassa.

Kilpailun palkintosumma on 8 000 euroa, josta voittaja saa 5 000 euroa ja loput jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

Tuomaristoon kuuluvat arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö.

Minkälaisella tekstillä voi osallistua?
Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Kukin kirjoittaja saa osallistua kilpailuun enintään kahdella työllä. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Jos kirjoitat muulla kielellä kuin suomeksi, liitä mukaan suomenkielinen lyhennelmä. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon.

Miten voi osallistua?
– Kirjoittaa voit vaikka heti, töiden vastaanottoaika on 1.11.2018–28.2.2019.

Tekstin pituutta ei ole määritelty, voit määritellä sen tekstilajiisi sopivaksi.

Lähetä tekstisi jollain seuraavista tavoista:

  • verkkolomakkeella osoitteessa finlit.fi/kylaillaan tai
  • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Kyläillään!” tai
  • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään tunnus ”Kyläillään!”.

Tarkemmat keruuohjeet löytyvät SKS:n arkiston sivuilta.

Nyt kannattaa siis laittaa aivonystyrät toimimaan ja kynä sauhuamaan!