Ajankohtaista

Komissaari Phil Hoganin älykyläaloitteelle haetaan sisältöä Ellivuoressa

Uutiset

Eurooppalaisen älykkäiden kylien verkoston Smart Village Networkin ensimmäinen kokoontuminen tuo 12 EU-maan kyläkehittäjät Sastamalan Ellivuoreen tiistaina 5.2. Kokoontumisen tarkoituksena on keskustella uuden verkoston tavoitteista ja toimenpiteistä sekä rakentaa älykästä yhteistyötä ja vaihtaa hyviä käytäntöjä osallistujien kesken.

Älykkäiden kylien kehittämisaloitteen takana on EU:n irlantilainen maatalouskomissaari Phil Hogan. Hänen mukaansa älykyläaloitteen keskiössä ovat ihmiset sekä heidän oppimis- ja uudistumiskykynsä: huomaammeko ympärillämme olevat mahdollisuudet? Digitalisaatio ja tekoäly mainitaan usein mutta myös uudet verkostot ja yhteistyökumppanit voivat olla avaimia älykkäisiin kyliin. Tärkeintä on kyky ajatella “laatikon ulkopuolelta”, think outside the box.

Keskiviikon 6.2. retkiaamun kohteina on kaksi entistä kyläkoulua: Hämeenkyrön Haukijärven kansainvälinen taitelijaresidenssi Arteles ja Sastamalan Lantulan eri ikäpolvet yhdistävä kylätalo. Tapahtuman järjestää Smart Village Network yhteistyössä Suomen Kylät ry:n, Suomen maaseutuverkoston ja Leader Joutsenten reitin kanssa. Yli 50 osallistujan joukko tulee seuraavista maista: Belgia, Espanja, Irlanti, Kreikka, Latvia, Romania, Ruotsi, Skotlanti (UK), Suomi, Tanska, Unkari ja Viro.

Tilaisuuden tarkemman ohjelman voit katsoa tästä. Tiistain kahta ensimmäistä tapahtumaosuutta voi seurata live-lähetyksenä Youtubesta klo 13-16.30.