Ajankohtaista

Kyläillään-kirjoituskilpailun voittaja selvillä – julkistetaan marraskuussa

Uutiset

Kyläillään-kirjoituskilpailun tuomaristo piti arviointikokouksensa elokuun loppupuolella, ja palkintosijat ovat ratkenneet. Palkintojen saajat julkistetaan marraskuussa samalla kertaa kun teksteistä koottava kirja ilmestyy.

Kilpailuun saatiin mielenkiintoisia kirjoituksia, jotka avaavat rikkaita näkökulmia kyläilyn perinteisiin, tapojen muutoksiin ja henkilökohtaisiin kokemuksiin.

Tietoa osallistujille

Jos tekstisi tulee valituksi mukaan kirjaan, sinuun otetaan lähiviikkoina yhteyttä ja tehdään kirjallinen julkaisusopimus.

Kaikki kirjoituskilpailussa palkittavat ja kunniamaininnan saajat kutsutaan henkilökohtaisesti julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään marraskuun kuluessa Helsingissä. Tarkka päivämäärä ratkeaa, kun kirjan valmistumisaikataulusta on varmuus.

Tuomaristo oli yksimielinen

Kilpailun runsaaseen satoon kesän ajan tutustunut tuomaristo kokoontui 21.8.2019 Helsingissä. Ratkaisut palkittavista teksteistä syntyivät yksimielisesti.

Kilpailussa oli monta järjestäjätahoa, jotka olivat nimenneet edustajansa tuomaristoon. Siihen kuuluivat puheenjohtajana Pekka Perttula (Maaseudun Sivistysliitto) ja jäseninä Marja-Leena Jalava (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura), Johanna Korhonen (Maahenki), Jaana Kosunen (Siskot ja Simot), Juha Kuisma (Suomen Kylät), Jukka Salminen (Eläkeliitto) ja Riitta Vanhatalo (Suomen Kotiseutuliitto) sekä Finlandia-palkittu kirjailija Olli Jalonen.

Sihteeristönä toimivat Maaseudun Sivistysliitosta Raija Kallioinen ja Suomen Kylät ry:stä Sofia Tuisku. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on huolehtinut kilpailutöiden vastaanotosta ja arkistoi koko aineiston. Kirjan toimittajaksi on valittu kaikki tekstit jo lukenut kustannustoimittaja Lauri Oino.

Kuvassa vasemmalta kirjan toimittaja Lauri Oino, tuomariston jäsenistä Jukka Salminen, Marja-Leena Jalava, Jaana Kosunen, Pekka Perttula, Riitta Vanhatalo ja Olli Jalonen skeä takarivissä sihteeristöstä Sofia Tuisku. Kuva Raija Kallioinen.