Ajankohtaista

Kylät ilahtuvat 2,3 miljoonan euron energiatuesta kylä- ja seuraintaloille – Kylätaloilta ei lamppu sammu!

Uutiset

Tiedote 2.2.2023, julkaisuvapaa Suomen Kylät ry

Kylät ilahtuvat hallituksen 2,3 miljoonan euron energiatuesta kylä- ja seuraintaloille – Kylätaloilta ei lamppu sammu!

Marinin hallituksen viimeisessä lisäbudjetissa myönnetään 2,3 miljoonan euron tuki yhteisöllisiä taloja omistaville yhteisöille energiakustannusten nousun takia. Tuki myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle. Yhteisöllisillä taloilla tarkoitetaan muun muassa kylätaloja, seuraintaloja ja työväentaloja.

Energiatuki on suunnattu kylätaloille, jotka toimivat lukuisien kylien sydämenä. Ne ovat meille kaikille avoimia kokoontumis-, harrastus- ja juhlatiloja. Media on uutisoinut, kuinka moni kyläyhdistys on joutunut jopa pohtimaan tiloista luopumista suurten sähkölaskujen aiheuttamien kustannusten vuoksi.

– Kylät kiittävät Marinin hallitusta hienosta arvovalinnasta! Koronakriisin kokoontumisrajoitukset iskivät ikävästi kylätaloille. Juhlat peruuntuivat. Nyt energiakriisi on kurittanut yhteisöjä. Tämä viisas satsaus tuo valoa kyläyhdistyksillemme. Maaseudun harrasteryhmien tuki on tarpeen. Kylätaloissa saamme maaseudun muksujen, mopopoikien ja kylämummojen harrasteryhmät jatkumaan. Kylätalolta ei lamppu sammu!, huudahtaa Suomen Kylien toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Suomen lähes 4000 erilaisesta yhteisötaloista suurinta osaa edustavat noin 2000 kylätaloa. Kylätaloille, seuraintaloille ja työväentaloille tänään päätetty avustus on mittaamattoman arvokas tuki yhteisöille. Suomen 4000 kylää kiittävät Sanna Marinin hallitusta ja tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosta nyt myönnetystä tuesta!

Valtioneuvoston päätös:

https://valtioneuvosto.fi/-/10616/hallitus-antoi-eduskunnalle-lisatalousarvioesityksen-3


Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto
040 509 1365 / aleksi.koivisto@suomenkylat.fi