Ajankohtaista

Kylät toteuttavat digiloikan Avoimet Kylät -päivänä – Lauantaina 13. kesäkuuta kylät somettavat urakalla!

Uutiset

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan lauantaina 13. kesäkuuta. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian, kolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Kylä tuottaa ja päättää sisällön ja päivän tavoitteena on kerätä näkyvyyttä kylille yhteisellä tapahtumalla. Tapahtumapäivänä julkaistavissa materiaaleissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät. Tapahtumia on valtakunnallisesti yhteensä noin 500, joista 200 on kylien ulkoilupaikkoja.

–  Kylät ovat hienosti lähteneet mukaan tähän digiloikkaan. Keväällä pohdittiin, perutaanko Avoimet Kylät tältä vuodelta kokonaan. Onneksi päädyimme tähän turvallisesti verkossa toteutettavaan tapahtumaan, joka vastaa oivallisesti myös kasvaneeseen kiinnostukseen maaseutua kohtaan, kertoo Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin. Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien julkaisemaan sisältöön.

Tarkoituksena on, että päivään tuotettu sisältö toimii kylien markkinointimateriaalina koko kesän ajan. Parhaillaan käynnissä oleva kesä tulee olemaan lähimatkailun ryntäys, joten verkkomateriaali ohjaa ihmisiä vierailemaan kylien upeissa kohteissa omatoimisesti kesän aikana.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on kylien omat verkkosivut ja Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle sivuilleen tai kanavalleen. Lisäksi päivän materiaalia voi julkaista kylän Youtube-kanavalla ja Instagramissa. Linkit kylien omiin kanaviin julkaistaan tapahtumapäivänä osoitteessa

https://avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa laajan palveluverkoston merkityksestä. Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä. Kyläkauppojen merkitys on korostunut myös koronan aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Maaseudun vanhusten ja muiden riskiryhmiin kuuluvien ruokahuolto on ollut pitkälti aktiivisten kyläkauppojen ja naapurihengen varassa.