Ajankohtaista

Seurantaloille myönnetty yli 2 miljoonaa euroa korona-avustuksina

Uutiset

16.12.2021 Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt seurantaloa ylläpitäville yhteisöille yhteensä 2 150 000 euroa seurantalojen ylläpitokustannusten kattamiseen ns. korona-avustuksina. Avustuksilla halutaan tukea seurantaloja ylläpitävien yhteisöjen toimintaedellytyksiä ja toiminnan jatkuvuutta.

Avustukset on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 667. Avustusta myönnettiin 637 hakijalle. Suomen Kotiseutuliitto antoi opetus- ja kulttuuriministeriön pyynnöstä lausunnon avustushakemuksista.

Korona-avustuksen toinen kierros

Korona-avustusta jaettiin viime vuonna 2,3 miljoonaa euroa 736 seurantaloa ylläpitävälle yhteisölle. Ensimmäisessä haussa avustuksen käyttöaika oli 13.3.2020-31.3.2021.

Hankalan koronatilanteen jatkuttua, avustusta päätettiin jakaa toisella hakukierroksella loppuvuoden kuluihin. Avustuksen toinenkin kierros osoittautui hakemusten perusteella edelleen tärkeäksi.

Avustuksen käyttö

Ministeriö tiedottaa kaikille hakijoille päätöksestä. Avustukset myönnetään seurantalojen ylläpidosta ja huoltokorjauksista aiheutuneisiin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.4.-31.12.2021 välisellä ajalla.

Avustusta voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot. Avustusten käytöstä on tehtävä selvitys viimeistään päätöksessä mainittuna päivänä. Avustuksen saajalta edellytetään kustannuspaikkakohtaista talousraportointia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Myönnetyt avustukset löytyvät tästä linkistä

Lisätietoja: asiantuntija Sanna Käyhkö, opetus- ja kulttuuriministeriö p. 0295 330 111