Ajankohtaista

Suomen Kylät mukana Eurooppalaisen maaseutuparlamentin (ERP) valmisteluissa

Uutiset

Suomen Kylät ry sai rahoitusta neljännen Eurooppalaisen maaseutuparlamentin valmisteluihin EU:n kansalaisten Eurooppa-ohjelmasta. Maaseudun asukkaita ja kyliä kannustetaan liittymään poliittiseen keskusteluun hyvästä maaseutupolitiikasta ja osallistumaan ERP-verkoston toimintaan.

Suomen Kylät ry hallinnoi ROAD (Rural Opinions, Advocacy and Development) -nimistä hanketta, joka valmistelee neljättä Eurooppalaista maaseutuparlamenttia (ERP) Espanjassa marraskuussa. Tavoitteena on tuoda maaseudun asukkaan ja yhteisöjen ääni kuuluviin EU:n päätöksenteossa. Voitte myös tutustua tässä vaiheessa englanninkieliseen materiaaliin siitä mitä ERP on ja mitä EU tarjoaa maaseudulle Eurooppalaisen maaseutuparlamentin sivuilla.

Tunnelmia edellisen Eurooppalaisen maaseutuparlamentin avajaisista Venhorstista, 2017. Kuva: ERP.

Tähän liittyen ERP-sivuilla on erilaisia kyselyjä ja aktiviteetteja, joihin voi osallistua ja joista voi voittaa osallistumisen neljänteen Eurooppalaiseen maaseutuparlamenttiin. Nuorille on pian tulossa myös oma instagram-haaste. Ajankohtaisia aktiviteetteja voi seurata ROAD-osion animation-sivulla.

Suomen Kylät ry on myös hankkeessa sitoutunut keräämään raportoidusti Suomen paikallistason toimijoilta ideoita, ajatuksia, tietoa maaseutuasioiden ja maaseutupolitiikan kehittämiseksi kansallisesti ja Euroopan tasolla. Tätä työtä voidaan tehdä Leader -ryhmien ja kylien yhteenliittymien kokouksissa, mutta myös suuremmissa tapahtumissa, kuten Avoimet kylät, Lokaali tai Leader-tapaamiset. Lisätietoa asiasta ja raportoinnista saa Kim Smedslundilta kim.smedslund(at)suomenkylat.fi.