Ajankohtaista

Suomen Kylät ry julkaisi yhteistyössä Seminaarimäen mieslaulajien kanssa musiikkivideon

Uutiset

Maalaisromantiikkaa Semmareiden keikkabussissa

Suomen Kylät ry ja Seminaarimäen Mieslaulajat julkaisivat yhteistyössä musiikkivideon. ”Mantelisilmä” nimeä kantava video ratsastaa reilusti maaseudun perinteisillä vahvuuksilla; kauniilla maisemilla ja maalaisromantiikalla. Video on kuvattu heinäkuussa ja se vie katsojan hetkeksi takaisin lämpimiin kesäpäiviin ja auringonpaisteeseen. Kauniin tarinan lisäksi Suomen Kylät ry haluaa videolla nostaa esille suomalaisia kyliä ja kampanjoida maallemuuttoa.

”Idea lähti upeasta Ylioppilaskunnan Mieslaulajien Pohjois-Karjala -videosta. Halusimme tehdä jotain vastaavaa, mutta kuitenkin täysin omalla tavalla. Siinä missä Mieslaulajien video esittelee maaseutua ja suomalaista mielenmaisemaa taidokkaasti inhorealistisella retro-otteella, me halusimme näyttää upeita maalaismaisemia ja kertoa kauniin tarinan huumoritwistillä”, kertoo Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo. Hän asuu itse Korpilahden pikkukylällä, joten jyväskyläläinen Seminaarimäen Mieslaulajat oli luonteva yhteistyökumppani. ”Lähdimme rohkeasti ehdottamaan Semmareille videon tekoa yhteistyössä ja iloksemme he innostuivat ehdotuksesta. Semmareitten laajasta tuotannosta mietittiin sopivaa kappaletta ja useista vaihtoehdoista videoon valikoitui Mantelisilmä. Videon kuvauksesta ja editoinnista vastannut Aki Tulikari teki hienoa työtä käsikirjoituksen viimeistelyn ja ohjauksen kanssa. Video saatiin kuvattua suunnitelmien mukaan yhdessä päivässä, sillä onneksemme sää suosi kuvauksia”, Niilivuo jatkaa.

Video on kuvattu Muuramessa kahdessa eri paikassa, Saukkolan kylällä Riskoperällä sekä Niittyahon tilalla. Kuvauksissa käytetty traktori saatiin lainaan Niittyahon tilalta ja mantelisilmää näyttelevä jyväskyläläinen Heidi Laasanen otti traktorilla ajon haltuun muutamassa minuutissa. ”Video esittelee perinteistä maaseutua, mutta sen verran halusimme kuitenkin ravistella vanhoja stereotypioita, että videossa on ikään kuin Maajussille morsian toisinpäin käännettynä ja mantelisilmä on niin kuvainnollisesti kuin käytännössäkin traktorin ratissa”, lisää Suomen Kylien viestintäverkostokoordinaattori Anuliina Frantti.

Maallemuutosta ja mummonmökeistä on viime aikoina puhuttu enemmän kuin vuosiin. Maaseudun väljyys ja luonnonrauha houkuttelee tiiviisti asuvia kaupunkilaisia, ja kiinnostus maallemuuttoa kohtaan on kasvavaa. Yli 4000 kylää edustava Suomen Kylät ry on tänä vuonna panostanut maallemuuton ja monipaikkaisuuden edistämiseen. Tätä työtä tekemään palkattiin vuoden alussa viestintäverkostokoordinaattori ja maallemuuttoasiamies, jotka Suomen Kylien viestintätiimin kanssa ovat kuluneen vuoden aikana kehitelleet uusia tapoja konkreettisesti edistää maallemuuttoa, mutta myös saada asialle näkyvyyttä.

www.maalleasumaan.fi

Semmarit tunnetaan energisestä lavaesiintymisestään, mikä näkyi myös videon kuvauksissa. Kuva: Anuliina Frantti