Ajankohtaista

Suomen Kylät ry:n maaseutu-kaupunki-tunnustus Osuuskunta Omalle Maalle

Uutiset

Tiedote 1.4.2022 Suomen Kylät ry

Suomen Kylät ry lanseeraa uuden tunnustuksen, jonka tavoitteena on lisätä maaseudun ja kaupunkien välistä vuorovaikutusta kestävyyskäänteen edistämiseksi. Ensimmäisen tunnustuksen saa Osuuskunta Oma Maa. Tunnustuksen arvo on 2 200 euroa ja sen saajan on valinnut Suomen Kylien korttelijaosto.

Osuuskunta Oma Maa on vuodesta 2014 harjoittanut kumppanuusmaataloutta Tuusulassa ja Helsingissä ja siihen kuuluu noin 10 tuottajaa ja yli 200 ruokajäsentä. Osuuskunta tuottaa jäsenilleen ruokaa tuottajien ja kuluttajien välisen kumppanuuden ja solidaarisuuden hengessä.

Kestävyyskäänne tarvitsee kansalaistoimijoiden aloitteita ja paikallisia toimia. Ihmiset eivät ole vain valitsevia kuluttajia vaan fiksuja keksimään ja toimimaan yhdessä, kunhan saavat hiukan tukea ja tuuppausta, sanoo Pasi Mäenpää, korttelijaoston puheenjohtaja.
Korttelijaosto osoittaa samalla huomiota Suomessa kasvavalle kumppanuusmaataloudelle ja muille kansalaisruokaverkostoille. Ne saattavat kaupunkien kuluttajat ja maaseudun tuottajat yhteen luomaan reilumpaa ja kestävämpää ruokahuoltoa.

Haluamme tuottaa ja kuluttaa ruokaa mahdollisimman ekologisesti ja sosiaalisesti kestävästi, ja kumppanuusmaatalous on siihen hyvä malli. Mutta ei vielä kovin tunnettu, ja siksi aiomme hyödyntää tätä tunnustusta, jonka otamme kiitollisina vastaan, kumppanuusmaatalouden tunnettavuuden parantamiseen. Meille ominaisinta on ruokaan liittyvä yhteisöllinen tekeminen ja oppiminen, ja voi olla, että teemme pienen viestinnällisenkin avauksen, sanoo Oman Maan puheenjohtaja Sami Keto.

Suomen kylät ry:n korttelijaosto kokoaa kaupunkien kansalaistoimijoita yhteen kehittämään kaupunginosia kansalaislähtöisesti ja edistämään maaseudun ja kaupunkien yhteisöjen välistä vuorovaikutusta. Sen jäsenet ovat Pasi Mäenpää (pj), Anna Evilä, Maija Faehnle, Heidi Hansen, Heikki Hanhimäki, Risto Haverinen, Pauliina Jalonen, Kaisu Kumpulainen, Otto-Ville Mikkelä, Petteri Niskanen, Katja Palonen, Tuula Salo, Pauliina Seppälä, Pirjo Tulikukka, Marjo Tolvanen, Esko Uotila ja Heli Walls.

Lisätietoja:
Pasi Mäenpää, Suomen kylät ry:n korttelijaosto, pasi.maenpaa@helsinki.fi, p. 040 592 3933
Sami Keto, Osuuskunta Tuusulan Oma Maa, sami.keto@gmail.com, p. 0400 628 292
Aleksi Koivisto, toiminnanjohtaja Suomen Kylät ry, aleksi.koivisto@suomenkylat.fi p. 040 509 1365
Anssi Ketonen, viestintäpäällikkö Suomen Kylät ry, anssi.ketonen@suomenkylat.fi p. 045 249 1162

 

TIEDOTE ladattavissa tästä PDF-tiedostona