Ajankohtaista

Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtajaksi valittiin 27-vuotias Aleksi Koivisto

Uutiset

Suomen Kylät ry:n hallitus valitsi kokouksessaan 4.11. järjestön toiminnanjohtajaksi vaasalaisen Aleksi Koiviston. Uusi työtehtävä sai runsaasti näkyvyyttä, sillä toiminnanjohtajan tehtävään oli 77 hakijaa. Suomen Kylät ry toimii 4 000 kyläyhdistyksen ja -toimikunnan, 19 maakunnallisen kyläyhdistyksen, 54 Leader-ryhmän sekä kaupunginosayhdistyksien äänenä ja tekee verkostona valtakunnallista vaikuttamistyötä paikallisuuden puolesta.

— Koiviston todettiin olevan seuraava askel, tulevaisuuden johtaja, joka pystyy tuomaan Suomen Kylät ry:lle tuoretta näkökulmaa sekä jatkamaan viime vuosien hyvää kehitystä uudelle tasolle. Hänen maaseutupolitiikan tuntemuksensa ja asiantuntijuus aluekehittämisestä ovat vahvoja. Koivistolla on laajat verkostot ja hän on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Myös Koiviston näkemys järjestön rahoituksen hankinnasta vakuutti. Esiin nousivat myös dynaamisuus, karismaattisuus ja esiintymistaidot, kommentoi Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne hallituksen kokouksen päätöstä.

Pohjalaisella Koivistolla on juuret Ähtärissä ja koti Vaasassa. Hän on 27-vuotias hallintotieteiden maisteri Vaasan yliopistosta, vaasalainen kaupunginvaltuutettu ja siirtyy toiminnanjohtajaksi Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n palveluksesta. Koivisto aloittaa toiminnanjohtajana 14.12.2021.

— Olen luottamuksesta nöyrä ja tehtävästä innoissani. Tavoitteeni on, että kylätoiminnasta kiinnostuu uusia ihmisiä, saamme nuoria mukaan toimintaan ja että Leader-toimintaa arvostetaan jatkossakin. Porukalla tehdään hommia sen eteen, että Suomessa vielä 2030-luvulla muksut pääsevät kyläkouluihin ja meillä voi asua hiekkatien päässä. Osallisuuden uusia malleja ja kansainvälisyyttä viemme voimalla kyliin ja kortteleihin. Meidän toimintamme on oltava yhteisöllistä ja ylisukupolvista niin, että meillä on mukana sekä mummoja että mimmejä, Koivisto toteaa.

Koivisto sijoittuu Suomen Kylien uuteen toiminnanjohtajan työtehtävään, jossa yhdistetään 2022 eläköityvän kehittämisjohtajan ja puheenjohtajan tehtäviä. Toiminnanjohtaja toimii valtakunnallisen järjestön operatiivisena johtajana ja henkilöstön esihenkilönä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, talouden ja toiminnan suunnittelu ja järjestöllinen kehittäminen löytyvät toiminnanjohtajan työpöydältä. Koivisto on työskennellyt aiemmin projektipäällikön tehtävissä konsultointi- ja järjestökentällä ja toiminut hallituksissa nuoriso- ja ihmisoikeusjärjestöissä.

— Haluan kasvaa järjestöjohtajaksi, jonka johdolla teemme Suomen Kylistä yhdessä entistäkin vaikuttavamman ja tunnetumman eduntekijän. Lakihankkeiden, kokeilujen ja budjettiresurssien kautta teemme tekoja maaseudun ja paikallisen kehittämisen puolesta. On tunnettava avainvaikuttajat ja kyettävä rakentavaan yhteistyöhön yli puolue- ja kielirajojen. En pelkää kiertää kenttää, Koivisto vakuuttaa.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Aleksi Koivisto
aleksi.koivisto@suomenkylat.fi
puh. 040 509 1365

Petri Rinne, puheenjohtaja

petri.rinne@suomenkylat.fi

puh. 040 555 3232

Anssi Ketonen, viestintäpäällikkö

anssi.ketonen@suomenkylat.fi

puh. 045 249 1162