Ajankohtaista

Suomen Kylät tempaisee kylämummojen ja kylätalojen puolesta – kylätalolta ei lamppu sammu!

Uutiset

Tiedote 30.3.2023 Suomen Kylät ry

Suomen Kylät tempaisee kylämummojen ja kylätalojen puolesta – kylätalolta ei lamppu sammu!

Nyt tanssitaan maaseudun ja kylätalojen puolesta! Me emme halua leikkauksia maaseudulle. On tullut aika hurmata suomalaiset ja suuri yleisö kylien ja maaseudun puolelle Käärijän Cha cha cha -kappaleen tahtiin!

Suomen Kylät ry haluaa vaikuttaa hallitusneuvotteluihin. On tärkeää, että maaseudun elinvoimaa tuetaan ja kylätaloilla on toimintaa! Me kylä- ja Leader-vaikuttajat laitamme liikkeelle talkoita ja hyvinvointia. Haluamme hallitusohjelmaan kirjauksen kustannustehokkaista kyläpalvelubusseista. Pidämme huolta jokaisesta kylämummosta ja -papasta. Samalla pidämme huolta nuorista. Esitämme maaseudun lähikoululisää, joka tukisi kyläkouluja ja kaventaisi oppimiseroja. Esitämme monipaikkaisuuden tueksi valtion etätyöstrategiaa. Etätyö lisää hyvinvointia, vahvistaa maaseutua ja samalla tuo valtion kiinteistömenoihin säästöä. Nyt on meidän aikamme vaikuttaa!

Julkaisemme Käärijän Cha cha cha -kappaleeseen tehdyn tanssivideon. Videon sanoma on, että Kylätalolta ei lamppu sammu! Jotkut väittävät, että maaseudulta viimeinen sammuttaa valon. Tämä väite ei pidä paikkaansa. Me sytytämme maaseudulle sellaisen diskopallon, että nämä juhlat eivät ihan heti ole loppumassa. Nyt yllätetään suomalaiset! Kannustamme kylien asiat hallitusohjelmaan ja samalla Käärijä voittoon Euroviisuissa.

Video on kuvattu yhteistyössä Villähteen Kyläyhdistyksen ja Päijät-Hämeen Kylien kanssa.

Video julkaistaan torstaina 30.3. klo 10 Suomen Kylien Instagramissa, Youtubessa, TikTokissa ja Facebookissa.

Linkki Youtube-videoon: https://youtu.be/25Pf1FrU7Nc

Linkki Kylätalolta ei lamppu sammu -verkkosivuille: https://suomenkylat.fi/lamppueisammu

Videon kuvaus ja editointi: Anssi Ketonen, Suomen Kylät ry. Kampanjalogon suunnittelu ja toteutus: Simo Siirilä, Suomen Kylät ry. Tanssikoreografiat Aleksi Koivisto, Suomen Kylät ry. Kuvausjärjestelyt: Tiina Västilä, Päijät-Hämeen Kylät ry

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anssi Ketonen, viestintäpäällikkö Suomen Kylät ry

anssi.ketonen@suomenkylat.fi

045 249 1162

Kampanjan graafinen materiaali

Simo Siirilä, viestintäassistentti Suomen Kylät ry

simo.siirila@suomenkylat.fi

045 3410 394