Ajankohtaista

Suomen Kylien puheenjohtajaksi Arto Pirttilahti

Uutiset

Suomen Kylät ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen agrologi Arto Pirttilahden Mänttä-Vilppulan Pohjaslahden kylältä. Pirttilahti on kokenut poliitikko ja aktiivinen kylä- ja yhdistystoimija. Hän on toiminut Keskustan kansanedustajana kolme kautta vuosina 2011–2023. Hän on kotiseutunsa Leader-ryhmä POKO ry:n puheenjohtajana. Pirttilahti toimi eduskunnan kylätoimintaverkoston varapuheenjohtajana vuosina 2021–2023.

— Hain tämän hienon ja kasvavan järjestön puheenjohtajaksi, koska tunnen paloa paikallisen kehittämiseen, talkootyöhön ja maaseudun puolustamiseen. Olen kerännyt verkostot kautta Suomen eri maaseudun toimijoihin sekä Suomen päätöksentekijöihin. Tuon ne mielelläni Leader- ja kyläliikkeen käyttöön. Olen yhteistyön rakentaja, jolla on aluekehittäjän sydän, kertoo Arto Pirttilahti.

Pirttilahti on toiminut Pohjaslahden kylätaloyhdistyksen puuhamiehenä kylä- ja Leader-toiminnassa 1970-luvun lopulta alkaen. Hän on toiminut kotiseudun, Pirkanmaan maakunnan ja valtakunnan tason vaikuttajana. Pirttilahden mukaan kylätoiminta vahvistaa arjen turvallisuutta.

— Maaseudun väestön vähentyminen tuo painetta keskittää toimivia lähipalveluja. Me puolustamme kyläkouluja ja liikkuvia sote-palveluja. Haastamme Orpon hallituksen suunnitelman leikata EU:n maaseudun vastinrahaa 137,5 miljoonaa euroa. Suomi palauttaisi EU-euroja Brysseliin. Nämä resurssit tarvitaan. Tuemme CAP-rahoituksella maaseudun kyläläisten ja yritysten valokuitu- ja laajakaistahankkeita, maaseudun yrittäjyyttä ja elinvoimaa koko Suomessa, Pirttilahti toteaa.

Pirttilahti on vahvasti mukana paikallis- ja maakuntapolitiikassa. Hän toimii Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja Pirkanmaan liiton maakuntavaltuustossa. Lisäksi hän on toiminut Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtajana vuosina 2007–2009 ja hänet valittiin jälleen piirin puheenjohtajaksi 2024. Yhdistystoiminnassa Pirttilahti on vaikuttanut mm. Suomen Sopimuspalokuntaliiton puheenjohtajana ja toimii edelleen 4H valtuutettuna.

Arto Pirttilahti aloittaa Suomen Kylät ry puheenjohtajana 1.1.2024.