Kylälle asumaan illat kutsuvat tutustumaan etänä kyliin ympäri Suomen!

 

Kylälle asumaan illat tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin. Kylän asukkaat ja aktiivit kertovat, millainen paikka heidän kotikylänsä on asua ja elää sekä esittelevät kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat heidät viihtymään kylällä. 

 

Kylälle asumaan -ilta Pohjois-Savossa 12.5. klo 18-20

12.5. tutustumisiltojen kiertue saapuu Pohjois-Savoon, jossa lauteille nousevat Kumpunen (Siilinjärvi), Kurkimäki (Kuopio), Vesanto ja Mustinmäki (Leppävirta).

ILMOITTAUDU MUKAAN SEURAAMAAN POHJOIS-SAVON KYLÄLLE ASUMAAN -ILTAA TÄSTÄ

 


 

Kylälle asumaan -tutustumisiltojen idean on kehittänyt Pohjois-Savon kyläasiamies Merja Kaija, joka tuntee kyläkentän asukashankinnan haasteet. Työryhmä koostuu Kaijan lisäksi Suomen Kylät ry:n viestintätiimistä, johon kuuluu myös maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo. Illat järjestetään yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten kyläasiamiesten kanssa. 

 Maallemuuton edistäminen ja maaseutuasumisen kehittäminen ovat tänä vuonne nousseet kärkiteemoiksi Suomen Kylät ry:n toiminnassa. Omalta osaltani haluan olla nostamassa esille meidän upeita kyliä, joita on yli 4000 Suomen päästä päähän. Kaikissa kylissä ei toki ole aktiivista toimintaa, mutta toisaalta meillä on todella paljon toimeliaita kyliä, joissa talkoohenki on voimissaan ja yhteisöllisyys vahvaa. Kylälle asumaan -illoissa nostetaan kylät ja kyläläiset esille ja he pääsevät itse kertomaan, miksi heidän kylälleen kannattaa muuttaa, kertoo Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo. 

 

Lapin ilta 14.4.

Tutustumiskiertue alkoi 14.4. Lapin upeista maisemista, jolloin esittelyvuorossa olivat Rovaniemellä sijaitseva 23 asukkaan Niesi, Kolarin ja Kittilän alueilla sijaitseva 350 asukkaan Ylläsjärvi sekä Sallassa sijaitseva Kursu. 

  Niesi kulkee vain vastavirtaan Lapissa, ei tyhjene vaan kasvaa, kerrotaan Niesin kyläyhdistyksestä, joka tekee viihtyvyyden edistämiseksi työtä myös järvien, kalajokien ja maisemanhoidon hyväksi sekä tavoittelee valokuidun vetämistä kylälle. Sekä Niesissä että Ylläsjärvellä viihtyy kasvavan vakituisten kyläläisten joukon lisäksi myös moni vapaa-ajanasuja.  

 Kyläämme on muuttanut viime vuosina uusia asukkaita ja he ovat olleet ratkaisuunsa niin tyytyväisiä, että halusimme kertoa muillekin, kuinka hieno paikka Ylläsjärvi on asua ja elää!, kerrotaan Ylläsjärven kyläyhdistyksestä. 

 

 

Kanta-Hämeen ilta 28.4.

Tutustumisiltojen kiertue pysähtyi seuraavaksi Kanta-Hämeessä, jossa 28.4. puheenvuoron saivat Leppäkoski (Janakkala), Liesjärvi (Tammela), Läyliäinen (Loppi) sekä Ypäjänkylä (Ypäjä).  

 

Illan materiaalit julkaistaan myöhemmin sivulla www.maalleasumaan.fi

 


Miten kylä pääsee mukaan iltoihin?

ILMOITA KYLÄSI MUKAAN ESITTÄJÄKSI KYLÄLLE ASUMAAN -ILLASSA TÄÄLTÄ!

Kylälle asumaan –tutustumiskiertueen ensimmäiset illat pidetään 14.4, 28.4, 12.5 ja 26.5.

Lisäinfo


Lisätietoja:

 

Kylälle asumaan –iltojen työryhmä

Merja Kaija 

Kyläasiamies / Pohjois-Savon Kylät ry. 

045 179 1070 

 

Johanna Niilivuo 

Maallemuuttoasiamies / Suomen Kylät ry. 

045 341 0384 

 

Anuliina Frantti

Viestintäverkostokoordinaattori / Suomen Kylät ry.

045 341 0394

 

Lapin Kylälle asumaan ilta 14.4.2021 

Pirjo Riskilä 

Kyläasiamies / Lappilaiset Kylät ry. 

040 149 5919 

 

Kanta-Hämeen Kylälle asumaan ilta 28.4.2021 

Elina Leppänen 

Kyläasiamies / Hämeen Kylät ry. 

040 094 4868 

 

Kategoriat: Artikkelit

2 kommenttia

Risto Pärkkä & #183;15.4.2021 08:13

Sellainen vihje vain kylien edustajille, että laativat jonkinlaisen listan vuokrattavista ja ostettavista taloista, sillä eihän kukaan muuten tule kyliin asumaan jos asuntoa ei ole tiedossa.

Kylälle asumaan-illat – bekanta dig med byar runt om i Finland! – Svenskfinlands Byars Nyhetsblogg & #183;1.4.2021 12:39

[…] Mer info finns (på finska) på webbadressen suomenkylat.fi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *