Kylälle asumaan -illat kutsuvat tutustumaan etänä kyliin ympäri Suomen!

 

Kylälle asumaan illat tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin. Kylän asukkaat ja aktiivit kertovat, millainen paikka heidän kotikylänsä on asua ja elää sekä esittelevät kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat heidät viihtymään kylällä. 

Tutustu jo pidettyjen iltojen tallenteisiin osoitteessa www.maalleasumaan.fi

 

Kylälle asumaan -illat

Seuraava Kylälle asumaan -ilta pidetään tiistaina 31.8. klo 18-20, jolloin lauteille nousee Pohjois-Pohjanmaa!

Mukana olevat kylät ilmoitetaan pian, pysy kuulolla.

 

 

ILMOITTAUDU MUKAAN SEURAAMAAN POHJOIS-POHJANMAAN ILTAA TÄÄLTÄ!

 


Kylälle asumaan -ilta Päijät-Hämeessä 15.9. klo 18-20

 Mukana ovat Kurhila-Hillilä Asikkalasta, Vierumäki Heinolasta sekä Luhtikylä ja Henna Orimattilasta.

ILMOITTAUDU MUKAAN SEURAAMAAN PÄIJÄT-HÄMEEN ILTAA TÄÄLTÄ!


Lisätietoa

Kylälle asumaan -tutustumisiltojen idean on kehittänyt Pohjois-Savon kyläasiamies Merja Kaija, joka tuntee kyläkentän asukashankinnan haasteet. Työryhmä koostuu Kaijan lisäksi Suomen Kylät ry:n viestintätiimistä, johon kuuluu myös maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo. Illat järjestetään yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten kyläasiamiesten kanssa. 

 Maallemuuton edistäminen ja maaseutuasumisen kehittäminen ovat tänä vuonne nousseet kärkiteemoiksi Suomen Kylät ry:n toiminnassa. Omalta osaltani haluan olla nostamassa esille meidän upeita kyliä, joita on yli 4000 Suomen päästä päähän. Kaikissa kylissä ei toki ole aktiivista toimintaa, mutta toisaalta meillä on todella paljon toimeliaita kyliä, joissa talkoohenki on voimissaan ja yhteisöllisyys vahvaa. Kylälle asumaan -illoissa nostetaan kylät ja kyläläiset esille ja he pääsevät itse kertomaan, miksi heidän kylälleen kannattaa muuttaa, kertoo Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo. 

 

Lapin ilta 14.4.

Tutustumiskiertue alkoi 14.4. Lapin upeista maisemista, jolloin esittelyvuorossa olivat Rovaniemellä sijaitseva 23 asukkaan Niesi, Kolarin ja Kittilän alueilla sijaitseva 350 asukkaan Ylläsjärvi sekä Sallassa sijaitseva Kursu.

  Niesi kulkee vain vastavirtaan Lapissa, ei tyhjene vaan kasvaa, kerrotaan Niesin kyläyhdistyksestä, joka tekee viihtyvyyden edistämiseksi työtä myös järvien, kalajokien ja maisemanhoidon hyväksi sekä tavoittelee valokuidun vetämistä kylälle. Sekä Niesissä että Ylläsjärvellä viihtyy kasvavan vakituisten kyläläisten joukon lisäksi myös moni vapaa-ajanasuja.  

 Kyläämme on muuttanut viime vuosina uusia asukkaita ja he ovat olleet ratkaisuunsa niin tyytyväisiä, että halusimme kertoa muillekin, kuinka hieno paikka Ylläsjärvi on asua ja elää!, kerrotaan Ylläsjärven kyläyhdistyksestä. 

 

Kanta-Hämeen ilta 28.4.

Tutustumisiltojen kiertue pysähtyi seuraavaksi Kanta-Hämeessä, jossa 28.4. puheenvuoron saivat Leppäkoski (Janakkala), Liesjärvi (Tammela), Läyliäinen (Loppi) sekä Ypäjänkylä (Ypäjä).

 

Pohjois-Savon ilta 12.5.

12.5. tutustumisiltojen kiertue eteni Pohjois-Savoon, jossa lauteille nousivat Kumpunen (Siilinjärvi), Kurkimäki (Kuopio), Vesanto ja Mustinmäki (Leppävirta).

 

Keski-Suomen ilta 9.6.

Tutustumisiltojen kiertueen viimeinen stoppi ennen kesätaukoa pidettiin Keski-Suomessa. Tällöin pääsimme tutustumaan Tikkalaan (Jyväskylän Korpilahti), Koivistoon (Äänekoski) sekä Muurasjärveen (Pihtipudas).

 


Miten kylä pääsee mukaan iltoihin?

ILMOITA KYLÄSI MUKAAN ESITTÄJÄKSI KYLÄLLE ASUMAAN -ILLASSA TÄÄLTÄ!

Lisäinfo

Lisätietoja:

 

Kylälle asumaan –iltojen työryhmä

Merja Kaija 

Kyläasiamies / Pohjois-Savon Kylät ry. 

045 179 1070 

 

Johanna Niilivuo 

Maallemuuttoasiamies / Suomen Kylät ry. 

045 341 0384 

 

Anuliina Frantti

Viestintäverkostokoordinaattori / Suomen Kylät ry.

045 341 0394

Kategoriat: Artikkelit

2 kommenttia

Risto Pärkkä & #183;15.4.2021 08:13

Sellainen vihje vain kylien edustajille, että laativat jonkinlaisen listan vuokrattavista ja ostettavista taloista, sillä eihän kukaan muuten tule kyliin asumaan jos asuntoa ei ole tiedossa.

Kylälle asumaan-illat – bekanta dig med byar runt om i Finland! – Svenskfinlands Byars Nyhetsblogg & #183;1.4.2021 12:39

[…] Mer info finns (på finska) på webbadressen suomenkylat.fi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *