Avoimet kylät on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhditykset ja aktiivit.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa. Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan 13. kesäkuuta. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian vanhoista kuvista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Kylä tuottaa ja päättää sisällön ja päivän tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen. Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan 13. kesäkuuta, jolloin www.avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan tapahtumakartta. Kartalle linkitetään kylien omia some- ja verkkokanavia. Tervetuloa mukaan!

Tapahtuman historia

Vuonna 2019 Avoimet kylät -päivä keräsi mukaan yli 600 kylää, joissa vieraili tapahtumapäivänä 100 000 kävijää. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään lauantaina 13.6.2020.

Jos teidän kylänne ei ehtinyt tänä vuonna mukaan, nyt on hyvä hetki alkaa suunnitella ensi vuoden tapahtumaa! Tapahtuman aihe voi olla mikä vain: kahvit, talkoot, kirpputori, muotinäytös, karaoke, metsäretki – mikä ikinä onkaan teidän kylänne juttu. Tapahtumajärjestäjäksi ilmoittaudutaan omalle maakunnalliselle kyläyhdistykselle, joka ilmoittaa tiedot edelleen Suomen Kylät ry:lle. Kaikki päivän tapahtumat löytyvät Avoimet kylät -päivän verkkosivuilta.