Yhteistyö

Kyläreittejä Nomadi-mobiilisovelluksella

Avoimet Kylät verkossa -tapahtuma kesällä 2020 innosti yli 50 kylää luomaan Nomadi-mobiilisovellukseen kyläpolkuja ja ulkoilureittejä ja nostamaan kyläkohteitaan kartalle.

Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää maastossa polun ja sijaintisi sekä ilmoittaa, että huomaat kulkiessasi katsoa kyläkohteen tekstin, kuvan, videon tai muun sisällön. Tietokoneelta voit myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen.

Nomadi-reitteihin voi tutustua täällä: https://citynomadi.com/route

Linkit Avoimet Kylät verkossa -tapahtumaan tehtyihin KyläNomadi-reittien selainversioihin löydät täältä https://citynomadi.com/route/?keywords=kylänomadi . Ja samat reitit löydät, kun lataat älylaitteeseesi ilmaisen Nomadi-sovelluksen (https://app.citynomadi.com/) ja laitat hakusanaksi KyläNomadi tai AvoimetKylät (toukokuuhun 2021 asti reittejä on sekä Premium-sivulla että Yhteisö-sivulla, tämän jälkeen ainoastaan Premium-sivulla).

Käyhän tutustumassa jo tehtynyihin reitteihin ja innostu luomaan reitti myös omalle kylällesi!

Suomen Kylät ry on sopinut Citynomadi Oy:n kanssa, että verkostomme kyläyhdistykset saavat jatkossa luoda sopimushintaan Premium-reittejä, jotka sisältävät mm. tilastoinnin, tuen 24/7, markkinoinnin, maastokartan vaihdon ja koulutukset. Kylätoimijoiden Premium-reittitarjouksesta saa lisätietoa järjestösihteeri Marianne Liitelältä (marianne.liitela@suomenkylat.fi, p. 045 887 1511).

HUOM! Kyläreittien tekijöitä pyydetään laittamaan reiteillensä tagit KyläNomadi, VillageNomadi, AvoimetKylät, sekä lisäksi tagejä, jotka kuvaavat reittiä, esim. luonto, nature.

Koulutusta ja ohjeita:

Citynomadin ohjevideot reittien tekemisen eri vaiheisiin.

PDF-esitys aiheesta

Sopimuspohja maanomistajille yksityisalueen käyttämisestä.

Lisäksi reittien teosta kiinnostuneet voivat liittyä avoimeen Kylänomadien tekijät -facebook-ryhmään. Ryhmässä voi keskustella ja kysyä neuvoa muilta kyläreittien tekijöiltä.