Muut paikalliskehittäjät

Kaupungeissa paikallista kehittämistä tekevät asukas- ja kaupunginosayhdistykset, jotka ovat tervetulleita Suomen Kylät ry:n jäseniksi. Myös Leader-ryhmät ovat vieneet toimintaansa kaupunkeihin, ja kaupunkihankkeiden määrä on kasvussa.

Suomen Kylät ry edistää paikallista kehittämistä kaikilla alueilla ja haluaa toiminnallaan lisätä alueiden vuorovaikutusta. On tärkeää, että hyviä kehittämiskäytäntöjä voidaan viedä maaseudulta kaupunkeihin ja toisin päin.

Leader-ryhmät ovat vähitellen laajentamassa toimintaansa myös kaupunkeihin. Kyseessä on toimintatapa, joka perustuu ajatukseen asukkaista oman alueensa parhaina asiantuntijoina. Siksi toimintaa voi toteuttaa missä vain, sekä kaupungeissa että maaseudulla. Toistaiseksi Leader-toiminnan päärahoitus on tullut EU:n maaseuturahastosta, ja siksi pääosa hankkeista on toteutettu maaseudulla.

Useat Leader-ryhmät ovat jo toteuttaneet toimintaa myös kaupunkialueilla, kuten Kotkassa, Kouvolassa, Imatralla, Porvoossa, Lohjalla, Salossa, Turussa ja Porissa. Kaupungeissa Leader-toimintaa ohjaavat niiden ympärillä toimivat Leader-ryhmät.

Lisätietoa Leader-hankkeista kaupungeissa löydät leadersuomi.fi-sivustolta.